Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΤΕΛΟΣ

Τελικά έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε, που όλοι την αναζητούσαμε εδώ και καιρό. Κάνω λόγο για τις διακοπές. Βέβαια, η λέξη διακοπές προέρχεται από τη λέξη διακόπτω, που μάλλον έχει αρνητική χροιά, καθώς διακόπτω κάτι που ουσιαστικά δεν είναι και πολύ αρεστό. Δεν υπονοώ, όμως, κάτι τέτοιο. Δε ζω για το μήνα των διακοπών και ο υπόλοιπος χρόνος δεν αποτελεί μια αγγαρεία. Κάθε άλλο. Αλλά φτάνει μια στιγμή κατά τη διάρκεια του χρόνου που αδυνατεί ακόμα και το σώμα να ακολουθήσει την επιθυμία για εργασία.

Αυτή η στιγμή για μας, τους καθηγητές delivery, είναι το τέλος του Ιουλίου. Με μεγάλη ανυπομονησία, ψυχική και σωματική, προσδοκάμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να γεμίσουμε, βρε αδερφέ, τις μπαταρίες μας. Για μένα, προσωπικά, ήταν μια από τις πιο δύσκολες, αλλά και η πιο ευχάριστη χρονιά της ζωής μου. Ένα νέο πρόσωπο, η κόρη μου, μπήκε στη ζωή μας, που φυσικά κι έχει πλέον αλλάξει. Άλλες προτεραιότητες, άλλες αξίες, άλλα ενδιαφέροντα, ενώ το μυαλό - και η καρδιά - βρίσκεται πάντα μαζί της.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους μας να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να ξεκουραστούμε και - τέλος πάντων - ό,τι θέλουμε να γίνει πράξη. Καλό καλοκαίρι ή, καλύτερα, καλό Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: